• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Thursday, 19 April 2012 09:47

Lájkolj a kézilabda BL-döntőért

gyori_audi_eto
Példátlan összefogás a BL döntő közvetítéséért.
Idén májusban három év után ismét BL-döntőt játszhat a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. és ideális esetben magától értetődő lenne, hogy minden magyar szurkoló láthassa a Podgorica elleni finálét.
 
 
A Magyar Kézilabda Szövetség, valamint a BL-résztvevő magyar klubok közös akciót indítottak annak érdekében, hogy országos lefedettségű csatorna közvetítse a magyar érdekeltségű kézilabda BL-mérkőzéseket, így már a Győr Podgorica elleni májusi BL-döntőjét is. 
 
Ennek jegyében a felek közös levelet írtak az Európai Kézilabda Szövetségnek, valamint a minél hatékonyabb mozgósítás érdekében létrehoztak egy Facebook-profilt, és minden kézilabdabarátot arra kérnek, hogy csatlakozzon az akcióhoz az alábbi linken:
 
 
 
 
A Magyar Kézilabda Szövetség, a Győri Audi ETO KC, az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged közös nyílt levele:
 
 
„Tisztelt Európai Kézilabda Szövetség!
 
Az érintett magyar klubok és a magyar kézilabdabarátok 2011 tavaszán nehéz helyzetbe kerültek, amikor az országosan széles körben elérhető televíziós csatornák helyett a rendkívül szűk elérésű DigiSport és DigiSport Plus csatornákra került a férfi és női Bajnokok Ligája közvetítési joga.
 
Ezzel olyan szituáció állt elő, amely a sportág valamennyi szereplője számára hátrányos, hiszen „láthatatlanná” vált egy olyan látványsport, amely Magyarországon rendkívül népszerű, ugyanakkor klubcsapataink és válogatottjaink eredményességük alapján a világ közvetlen élvonalába tartoznak.
 
A kézilabda Magyarországon államilag is kiemelten támogatott sportág, eredményessége és népszerűsége révén a csapatok és a sportolók mérkőzései össz-nemzeti ügynek számítanak. Az országos csatornákon sugárzott találkozók iránti érdeklődés óriási, elég, ha a magyar férfiválogatott Európa-bajnoki találkozóinak televíziós nézettségi adatait vesszük alapul: a mérkőzésekre az országosan elérhető m1 csatornán átlagosan több mint másfél millióan voltak kíváncsiak. Ezzel szemben a BL-mérkőzéseket jelenleg kizárólagosan sugárzó csatorna kézilabda nézettsége töredéke az országszerte nézhető televízióadók adatainak.
 
 
Férfi Európa-bajnokság: Dátum Mérkőzés Nézettség, RCH
2012. január 16. Magyarország-Oroszország 1.481.919
2012. január 18. Magyarország-Spanyolország 1.563.859
2012. január 20. Magyarország-Franciaország 1.732.174
2012. január 22. Magyarország-Izland 1.133.786
2012. január 24. Magyarország-Szlovénia 1.721.398
2012. január 25. Magyarország-Horvátország 1.520.208
 
Forrás: AGB Nielsen
 
 
Férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, DigiSport: Dátum Mérkőzés Nézettség, RCH
2012. március 25. MKB Veszprém KC-Reale Ademar León 175.718
 
Forrás: AGB Nielsen
 
 
Jelen levéllel a Magyar Kézilabda Szövetség és a BL-résztvevő magyar klubok arra kérik az Európai Kézilabda Szövetséget: tegyen érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a magyar érdekeltségű európai kupamérkőzéseket olyan televíziós csatorna sugározza Magyarországon, amely a tv-nézők legszélesebb köre számára elérhető.
 
 
Levelünknek kiemelt aktualitást kölcsönöz, hogy egy magyar kézilabda csapatnak lehetősége nyílik arra, hogy megnyerje a legrangosabb európai kupát. Ezért első lépésként azt szeretnénk elérni, hogy az idei BL-döntő mindkét mérkőzése (Győri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica, május 5/6 és a Buducsnoszt Podgorica - Győri Audi ETO KC, május 12/13) országos elérhetőségű csatornán (is) látható legyen hazánkban, hiszen meggyőződésünk, hogy ilyen élménytől nem lehet megfosztani a magyarok millióit, és ez az EHF-nek, illetve a Bajnokok Ligája-sorozat szponzorainak sem állhat érdekében.
 
 
Budapest-Győr-Szeged-Veszprém, 2012. április 12.
 
 
Válaszukat várva,
Üdvözlettel,
 
Vetési Iván
elnök
Magyar Kézilabda Szövetség
 
 
Hajnal Csaba
ügyvezető
MKB Veszprém KC
 
 
Kelecsényi Ernő
elnök
Győri AUDI ETO KC
 
 
Mezei Richárd
vezérigazgató
Pick Szeged
 
 
Kapják:
- Európai Kézilabda Szövetség
- Borkai Zsolt, elnök, Magyar Olimpiai Bizottság
- Réthelyi Miklós, miniszter, Nemzeti Erőforrás Minisztérium
- Czene Attila, sportért felelős államtitkár, Nemzeti Erőforrás Minisztérium
- Bánki Erik, elnök, Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottsága
- Szalai Annamária, elnök, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság”
forrás: mkbveszprem.eu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott