• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss

2017.08.02-vel bezáróan elfogyasztottuk a Föld erre az évre rendelkezésre álló megújuló erőforrásait, melyeknek december 31-ig elegendőnek kellett volna lennie! Azaz mától már a Föld tartalékait éljük fel!

Az egyik legaktuálisabb hõkamerás felmérés az épületek hõszigetelési problémáinak vizsgálata. Kevesen tudják, de az ilyen, az infravörös sugárzáson alapuló mérés csak télen, megfelelõ külsõ-belsõ hõmérséklet-különbség mellett végezhetõ el jó eredménnyel. Aki még ebben a fûtési szezonban szeretné kideríteni, hogy a nyár folyamán milyen javításokat, szerkezeti korszerûsítéseket kell majd végrehajtani az épületen az energia-megtakarítás érdekében, annak érdemes most, az év leghidegebb idõszakában megrendelni egy ilyen vizsgálatot.

Mely szervezetekre vonatkozik, és mit jelent pontosan ez az új módosítás?

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadta azt a javaslatot, hogy a zöld rendszámos környezetkímélő gépkocsik Budapest teljes területén ingyenesen parkolhassanak.

Energetikai korszerűsítést célzó támogatás EU pályázati forrásból, magánszemélyek részére a közeljövőben nem várható.

London városának taxis állományát 2018-ra teljes egészében elektromos hajtású járművekre cserélik. Az első próbajáratok már az utakat róják és a teszteken remekül szerepelnek.

Korábban is voltak már törekvések és fejlesztések hasonló technológiájú üzemanyagok megalkotására, azonban ezt a programot már a német kormány is felkarolta és támogatja, mivel hatalmas lépésnek tartják a tisztább jövő szempontjából.

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban 1174 milliárd forint jut környezetfejlesztési és energetikai támogatásokra – számolt be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Balatonról szóló szakmai konferencián Siófokon.

A drón egy pilóta nélküli repülőgép, mely ön- vagy távvezérléssel rendelkezik, emiatt nincs szükség pilótára. Így a mérete jelentősen csökkenthető, valamint a vele elvégezhető feladatok tárhaza is igen bő.

A pályázat keretében a minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéssel, házközponti fűtéssel vagy lakásonkénti egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.

A pályázatok beadása kizárólag elektronikus úton, a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül történhet. A keretösszeg – a pályázati összegek várható nagyságrendjét tekintve – nem túl magas, mindössze 10 milliárd forint. A forrás elosztása érkezési sorrendben, régiónként történik.

Következő eleme 10 milliárd forintos kerettel egy új társasházi energiahatékonysági pályázat lesz

Page 1 of 12

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott