• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Saturday, 10 March 2012 16:19

Elődöntős a Női #FTC! #kezilabda #sport #ferencvaros

handball




A címvédő Ferencváros bejutott a legjobb négy közé a női kézilabda KEK-ben, miután a népligeti nyolcgólos sikert követően a negyeddöntő szombati visszavágóján is nyert, mégpedig 35-31-re az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában.

 




A szombati találkozón az FTC szinte végig vezetett, egyáltalán nem forgott veszélyben a továbbjutása, így Elek Gábor vezetőedző csapata várhatja az elődöntő keddi sorsolását.

Női KEK, negyeddöntő, visszavágó:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-35 (14-15)

női ftc


Az egy héttel ezelőtti népligeti találkozón a tavalyi győztes FTC remek játékkal nyert 32-24-re, és most is kiválóan kezdett. Az 5. percben már 6-1-re vezetett, amikor a hazaiak mestere időt kért. Ezt követően felzárkózott a Zvezda (5-6), ám az összesítésbeli előny nem forgott veszélyben. Sőt, az FTC megint ellépett, ezúttal 14-10-re, ám a szünet előtt újra jól kapaszkodott az orosz gárda. A fordulást követően 18-14-re húzott el Elek Gábor címvédő alakulata, és magabiztosan őrizte a vezetést, egyetlen másodpercig sem volt veszélyben a továbbjutása. A Zvenyigorod erejéből csak arra telt, hogy ne legyen nagyobb a hátránya. Az utolsó negyedóra 26-22-es FTC-vezetésről indult, és változatlanul higgadtan játszott a vendéggárda. Az elődöntő sorsolását kedden tartják Bécsben. A másik magyar érdekeltnek, a Debrecennek semmi esélye vasárnap a továbbjutásra, miután egy hete a dán Viborg otthonában 42-25-re kapott ki.

 

forrás: mti.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott