• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 27 June 2017 09:55

Balatontól a Dunáig lehet evezni

A műszaki felmérésekkel elkezdődött a Sió idegenforgalmi fejlesztése, amelynek nyomán kajakkal, kenuval járható lesz a Balatont a Dunával összekötő folyó 85 kilométeres szakasza, mellette pedig kerékpárút épül.

A Sión tizenkét kiszálló helyet és hét megállót hoznak létre fogadóépületekkel. Ezeken a multimodális csomópontokon több közlekedési eszközt: kerékpárt, kajakot, kenut is igénybe vehetnek a turisták - tette hozzá.
A fejlesztésekkel érintett 85 kilométeres szakasz Ozorától a Sió-árvízkapuig tart - tette hozzá.



Kövesd a Balatont!

  •  


12 milliárd forintos, európai uniós projektjének keretében jelentősen javul a folyó hajózhatósága. A közeljövőben kezdődő munkák során - elsősorban árvízvédelmi céllal - megszüntetik a Sión képződött zátony- vagy szigetszerű képződményeket, szűkületeket. A folyó mellett húzódó, megerősített töltéskorona alkalmas lesz arra, hogy később kerékpáros aszfaltút épüljön.

A vízi út állomásainak tervezése legkorábban 2017. november végére zárul le, az azt követő közbeszerzési eljárás után kezdődhet el a kivitelezés. A projekt egyes elemeit - néhány fogadó épületet és kiszállót - már 2018 nyarán használatba lehet venni, a megvalósítás határideje 2019. május - mondta.

A fejlesztés első ütemét két, összesen fél milliárd forintos fejlesztés követi. A második lépcsőben 62 kilométernyi kerékpárutat hoznak létre a Sió mellett; ebből Szekszárd és Harc között, nyolc kilométeren új út épül a folyó töltésén, Harctól Simontornyáig a 6317-es úton jelölnek ki kerékpársávot. A harmadik ütemben Szekszárdon kerékpárokkal, kajakkal, kenuval, fitneszeszközökkel felszerelt turisztikai bázis épül.

A Sió megújult turisztikai kínálata 2019 nyarán válik teljessé.

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott