• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Saturday, 17 March 2012 09:07

Szocpol támogatás igénylésének feltételei 2012 #hitel

casa

A januártól újra indult szocpol támogatás feltétele, hogy a vásárolni, építeni kívánt új lakás energetikai besorolása legalább B-kategóriás legyen, így javulnak a lakások energetikai jellemzői.

Részletek az Új Szocpol rendszerről

Az energetikai besorolás számítással készül, a B-kategória négyzetméterenként és évente 140 kilowatt fűtési energiának felel meg. Jó hatásfokú kazánban elégetve a földgázt, a fűtési igény évi 140 köbméter gáz, négyzetméterenként.

Az A-kategóriához - fajlagosan - 100 kilowatt, míg az A+ kategóriánál 80 kilowatt fűtési energia tartozik.

A mai építőanyagokból szakszerűen épített lakások automatikusan "hozzák" a B-kategóriát. Téglából ehhez 44 centiméter vastagság kell. A könnyűszerkezetes készházak viszont eleve A, illetve A+ kategóriásak.

A hőszigetelést ösztönözheti az is, hogy az fajlagosan egyre olcsóbb. Az adatok szerint a földgáz köbmétere 1990-ben 4 forintba került, ma 140 forint a fajlagos ár, az emelkedés 33-szoros. A 12 centiméter vastag hőszigetelő lemez négyzetmétere 1991-ben 540 forintba került, ma 1.800 forintért lehet megvásárolni. A drágulás alig több mint háromszoros.

Fontos a megfelelő méretezés. Jellemzően egy 5 centiméteres hőszigetelő lemez már megfelezi a lakás fűtési költségét, viszont egy bizonyos (optimális) vastagság felett már az elérhető megtakarítás nincs arányban, ezáltal a megtérülési idő hosszabb lesz.

Energiát kíván megtakarítani? Új házat építene? Pályázati támogatást szeretne nyerni?

Kérje a Green Dawn Kft. munkatársaink szakmai segítségét!

Józsa Péter

+36 30 321 3676

jozsa_qr

E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott