• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Friday, 24 February 2012 10:08

Facebook vírus eltávolítása/letiltása

Ami az interneten népszerű, az előbb utóbb tele lesz reklámokkal, spam üzenetekkel és persze vírusokkal. És mi a legnépszerűbb a neten? Természetesen a Facebook.

 

Az egyik legelterjedtebb a Koobface vírus és változatai ellen nagyon egyszerű védekezni: ha rá is klikkelünk egy-egy gyanús (főleg a rövidített URL-ek ilyenek) linkre, akkor se engedélyezzük a weboldalnak semmilyen összetevő letöltését. A "pénzt nyertünk, örököltünk, nyertünk a lottón" stb. ellen a védekezés nagyon egyszerű: legyünk vele tisztában, hogy ha nyerünk a lottón, vagy megöröklünk egy nagyobb összeget, azt nem a Facebookon keresztül fogjuk megtudni.

Néhány jótanács:

- használd az adatvédelmi beállításokat

 

Az alkalmazásokkal terjedő vírust te magad is nagyon egyszerűen eltávolíthatod pillanatok alatt!
https://www.facebook.com/settings?tab=applications linkre kattintva, az alkalmazás mellett "X" és már el is távolítottad a kártevőt!

 


- kerüld a továbbított idegen nyelvű linkek megnyitását, főleg ha olyan ismerőstől kaptad akik tudomásod szerint nem is használják az adott nyelvet
- gondolkozz, mielőtt klikkelsz: Anyukád küldhet neked obszcén képeket, videókat?!

 

A Facebookon nem csak veszélyekkel találkozhatsz, hanem a biztonsági programok gyártóival is, akik folyamatosan tájékoztatnak az esetleges átverésekről. Ha ellátogatsz a http://www.facebook.com/biztonsag oldalra, és hozzáadod azt a kedvenceidhez, értesítést kapsz az új veszélyekről.

 

forrás: techline.hu

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott