• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Friday, 06 April 2012 10:40

Húsvéti ételkavalkád!Mert enni jó! #husvet #recept #unnepi_menu

easter



A Karácsony mellett a Húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe: e napon ünnepeljük Krisztus feltámadását. Húsvét vasárnap véget ér a nagyböjt, a hústól való tartózkodás, innen származik az ünnep magyar elnevezése is.



A húsvét a 40 napos böjt után a bőség ünnepe. Bár a böjti szokások megkoptak, az ünnepi terülj-terülj asztalkám töretlenül népszerű.



A tojás a húsvéti ünnep talán legjellegzetesebb jelképe. A húsvéti menü elmaradhatatlan alkotója, sokféle módon lehet felhasználni. A hidegtálakon szerepelve díszítéshez, illetve reggelik alkotójaként.

husvet

A sonka szinte nélkülözhetetlen szereplője a húsvétnak. Fogyasztják hidegen, tormával, szendvicsként, de lehet belőle villásreggelit, vagy meleg főételt is készíteni különféle tekercsek, illetve sültek formájában.

Ha húsvét előtt elmegyünk a henteshez megvenni a bárányhúst, érdemes minél fiatalabb állat húsát választani, ugyanis ennek íze finomabb. Természetesen nem számít szentségtörésnek, ha a húsvéti ünnepek alatt nemcsak bárány, hanem például szárnyas hús, vagy hal is szerepel a menüben.

tlttt_kaposzta


Ugyanakkor elmaradhatatlan a mennyei töltött káposzta az asztalokról.


926-husveti-toltott-kalacs




Mint minden ünnepkor, így a húsvét napján is szerepet kapnak az édességek, desszertek. Régi hagyomány a fonott kalács is. A csokinyuszi, csokitojás elmaradhatatlan része az ünnepnek, főként a gyerekek körében. Az édesség fogyasztást érdemes az ünnepek alatt is a mértékletes határokon belül tartani.







forrás: mindmegette.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott