• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Monday, 01 October 2012 09:08

#Szigliget - #hajóavatás! #balaton #badacsony #kikoto #motoros_szemelyhajo

szigliget hajo


2012 szeptember 28-án adták át a Balaton legújabb és egyben legmodernebb hajóját a szigligeti kikötőben. A Szigliget nevet viselő hajó első munkanapján mintegy 400-500 érdeklődőt utaztatott ingyenesen több fordulóban Szigliget és Badacsony között.
 

 



Átadták a Balaton legkorszerűbb, egyben második legnagyobb hajóját. Az év elején Németországban vásárolt 300 személyes vízi járművet, vízen és közúton szállították Siófokra. Itt alakították át a tó hajózási viszonyainak megfelelően. Az ünnepi beszédet mondó dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója köszönetet mondott a hajó tervezőjének, a német és hazai készítőinek, a megvásárlást és megépítést támogató tulajdonosoknak, a 22 balatoni önkormányzatnak. 

A társaság az új, 40 méter hosszú és 7 méter széles Szigliget motorosnak köszönhetően két régi vízibuszát tudta leselejtezni, egynek pedig megkezdte az átalakítását, hogy a következő szezonra alkalmassá tegye bicikliszállításra, a térségben egyre inkább fellendülő bicikliturizmus kiszolgálására. A 300 utas befogadására alkalmas, a tó legcsendesebb és egyik leggyorsabb hajójának számító új motorost elsősorban a menetrendi hajózás szolgálatába állítják, de programhajóként is közlekedik majd. Az ünnepségen Szigliget kikötőjét a településhez kötődő kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóról, id. Szívós Istvánról nevezték el, emlékműállítással is tisztelegve emléke előtt.

 

forrás:mti.hu 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott