• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Thursday, 22 September 2011 18:46

Hogy működik az új Facebook hírfolyam?

A szeptember úgy tűnik a változtatások hónapja lesz a Facebooknál. Ezt valószínűleg az is megsürgette, hogy a Google+ – a Google saját közösségi hálózata – elég jó funkciókkal jött ki és a századik fejlesztésként megnyitotta kapuit mindenki előtt. Szeptember 22-én a Facebook sajtótájékoztatóján, az úgynevezet tf8 konferencián nagy bejelentések várhatóak. Olyan információk szivárogtak ki mint a személyes profil teljes átalakítása, zene vásárlási vagy hallgatási szolgáltatás integrálása a profilba és hasonlók. Nézd meg élőben az f8 konferenciát ide kattintva.

Lássuk mi változik

Nincs többé Top News és Legfrissebb szűrő. Egy hírfolyam létezik és ebbe jön be minden esemény. Bár ennek ellenére a Facebook megjelöli a fontosabb eseményeket számodra egy kék háromszöggel a hír bal felső sarkában. Emellett lehetőséged van módosítani az egyes hírek fontossági szintjén vagy spamként megjelölni azt az egyes hírek jobb felső sarkába helyezett kis fehér szalagra hasonlító ikonnal. Szerény észrevételem szerint a kis fehér szalag megtévesztésig hasonlít a “Read It Later” szolgáltatás ikonjára, ezzel kicsit megtévesztve a felhasználókat. TIPP: Ha egyszer rákattintasz a kék háromszögre kivonod az adott hírt a fontosabb hírek közül.

A másik fontos változás a hírfolyammal kapcsolatban az úgynevezett “Recent Story”, ami a nemrég történt fontos eseményeket takarja. Használat közben először elrejtve, majd arra kattintva kinyitva a teljes hírt. Ezt egy nagyon jó lépésnek tartom személy szerint, mert az információ nem zúdul rá egyből a felhasználókra, csak ha ők akarják úgy. Ezzel egy időben említeném meg, hogy a Facebook nem kérdezi meg többet tőlünk “Mi jár a fejünkben?”. Az állapotfrissítés három egyszerű linkre módosult: Állapotfrissítés, Fotó feltöltés és Kérdések. Ezekre kattintva nyílik meg a szöveg beviteli mező.

Plusz egy piros pont a Facebook fejlesztőinek, hogy végre a felhasználók keze ügyébe rakta a hírfolyam szerkesztésének lehetőségét. Ahogy a képen is láthatod, a kezdőlapon a fényképed alatt a “News Feed” ikonra húzva az egered, a kis ceruzára kattintva szerkesztheted a hírfolyamod. Ki és mi jelenjen meg vagy éppen ne jelenjen meg.

Ki másol kit?

Amióta elindult a Google+ – a Google saját közösségi hálózata – azóta a Facebook valamiért gyorsabban és egyre többet fejleszt. Vajon fejtörést okozott a Facebooknak a Google+ sok új és hasznos tulajdonsága? Ahogy a képen is látszik a Facebook a saját profil elérését biztosító “Profilom” menüpontot saját fényképünkkel helyettesítette be, mint a Google is tette korábban. De itt nem állt meg a “másolás”. Amikor a Google körök (ismerősök csoportosítása) bemutatkozott, rá nem sokkal a Facebook bevezette azOkoslistákat. A Google Hangout csoportos videó chat szolgáltatása és a Facebook-Skype közös Facebookvideó chat szolgáltatása szinte egyidőben indult. Lesz ebből vajon per sorozat vagy elférnek egymás mellett az óriás cégek?

forrás: ofczianka.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott