• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Monday, 02 January 2012 14:08

FULL HD 3D monitor szemüveg nélkül #3d #hd #tv

eizo_tv_nyitkp





Az EIZO 2010-ben bejelentette legújabb professzionális monitorát, mely az első 23 colos, Full-HD asztali monitor, mely szemüveg nélkül látható 3D képet képes megjeleníteni…

Napjainkban a 3D képernyők igen népszerűek, néhány kivételtől eltekintve, mint például a Tridelity készülékek a legtöbb ilyen képernyő mindössze szemüveg segítségével képes 3D képet produkálni. Az EIZO legújabb professzionális monitora azonban már a következő generációhoz tartozik, hiszen szemüveg nélküli 3D hatást kínál valódi Full-HD felbontáson.

eizo_3D_TV

A 23 colos  DuraVision FDF2301-3D monitort japánban fejlesztették ki és működése eltér a legtöbb piacon kapható 3D megoldástól. A monitor irányított háttérvilágítást használ valamint a két szem számára készült eltérő látószögű képeket egymást váltva mutatja, kihasználva a képernyő teljes, natív felbontását a 3D kép megjelenítésére. Az irányított háttérvilágítás miatt a készülék nézésekor nem jelentkeznek moiré hibák és hibás színsávok, mint a többi szabad szemmel látható 3D technológia esetében.


Azóta már több gyártó is próbálkozott 3D-s szemüveg nélküli tévékkel, monitorokkal, ám egyenlőre hazánkban érthető okokból nem nevezhető tömegcikknek eme fantasztikus találmány.

forrás: itextreme.hu

 

 

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott