• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 10 January 2017 10:50

Így segít a hideg lakásodon #hőkamera #penész #hőhid #hőszigetelés

Az egyik legaktuálisabb hõkamerás felmérés az épületek hõszigetelési problémáinak vizsgálata. Kevesen tudják, de az ilyen, az infravörös sugárzáson alapuló mérés csak télen, megfelelõ külsõ-belsõ hõmérséklet-különbség mellett végezhetõ el jó eredménnyel. Aki még ebben a fûtési szezonban szeretné kideríteni, hogy a nyár folyamán milyen javításokat, szerkezeti korszerûsítéseket kell majd végrehajtani az épületen az energia-megtakarítás érdekében, annak érdemes most, az év leghidegebb idõszakában megrendelni egy ilyen vizsgálatot.

A hõkamerás mérés azon a fizikai elven alapul, hogy a 0 °K (azaz abszolút nulla) hõmérsékletûnél melegebb testek hõt sugároznak magukból. Az infravörös kamera az eltérõ hõmérsékletû testekrõl hõtérképet készít, mely alapján be tudjuk határolni egy rendellenesség pontos helyét.

Jól láthatóan megjelennek a homlokzatokon, födémeken a hiányos, alulméretezett, sérült hõszigetelési pontok, valamint a külsõ nyílászárók különbözõ szerkezeti vagy beépítési hibái. A felmérés eredményébõl egyértelmûen megállapítható, hogy mely szerkezeti elemeket kell utólagosan hõszigetelni, javítani vagy esetleg cserélni. Ehhez elsõdlegesen kellõ külsõ/belsõ hõmérséklet különbség legyen. Optimális a tartósan 0 °C alatti külsõ, és a normál (20 - 22 °C közötti) belsõ hõmérséklet. Nyugodtan kijelenthetõ, hogy szerkezeti problémák felderítésére ez a legbiztosabb mérési módszer, melyet ilyenkor, kemény fûtési idõszakban érdemes elvégeztetni.



★ Follow Us! ★

  •  

Egy épület hõszigetelési problémáinak megállapításán túlmenõen, jól alkalmazható még a hõkamera például fûtési rendszerek hibáinak felderítéséhez, nedvesedések, beázások, szivárgások, tetõszigetelési problémák helyének lokalizálásához (bontás nélküli hibafeltárás), elektromos berendezések, kötések melegedés-vizsgálatához (leállásmentes megelõzõ hibakeresés), ipari folyamatok ellenõrzéséhez, mechanikai rendszerek súrlódási veszteségeinek méréséhez (nagyobb leállást elõidézõ meghibásodások megelõzése).

A lakáson belüli penészesedés oka többek között visszavezethetõ a hõhidas szerkezetekre, ezeket is kiválóan fel lehet deríteni egy-egy gyors hõkamerás vizsgálattal.

Hogy mennyire sokrétû eszközrõl van szó, az abból is látható, hogy felkérésre alkalmaztuk már hõkameránkat versenylovak terheléses vizsgálataihoz is.

 

lo hokamera

 

A hideg tél véges, úgyhogy érdemes már most időpontot foglalni a felméréshez: http://greendawn.eu/kapcsolat

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott