• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 04 September 2012 14:42

#Bruce_Willis vs #Apple! #itunes

bruce




Bruce Willis nem adja könynen az életét, ahogyan azt tőle megszokhattuk. De nem csak a filmvásznon eltökélt. Lapinformációk szerint perbe szállna az Apple-lel, iTunes-os dalgyűjteménye miatt.



 



A nemrégiben hazánkban forgató színész változtatna azon, ahogyan az Apple kezeli az iTunes-on megvásárolt zenék jogait. Willis ugyanis szeretné bevenni a családi vagyonba azt a tetemes mennyiségű albumot és dalt, amelyet az évek alatt az Apple áruházából megvásárolt. Az 57 éves Willis-nek azzal van a legnagyobb problémája, hogy az iTunes szabályzata szerint nem adható át, vagy örökíthető tovább egy ilyen gyűjtemény. A vásárláskor a felhasználó elfogadja az iTunes kitételét, miszerint ő csak a zene hallgatásának jogát veszi meg, letöltheti a dalt, de a joggal csak ő élhet, azt nem adhatja át másnak, semmilyen fomában. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy csak a birtokában lévő eszközökön hallgathatja a számokat például. 

musicstore

A színész szeretné elérni, hogy az Apple ezen változtasson, hiszen így jogszerűtlenül adja oda akár gyerekeinek zenehallgatásra bármelyik iPodját a sok közül, és halála után zenei gyűjteménye értéktelenné válik, hiszen senki nem használhatja. Jogos Willis kérése, de nem gondoljuk, hogy egymaga sokat elérhet az ügyben, bár a The Sun értesülései szerint perre is menne az Apple-lel. Sok felhasználót érint egyébként a probléma, bár sokuk leggyakrabban minden kérdés nélkül iPodostul átad mindet családtagjának, ismerősének, bízva abban, hogy az Apple nem veszi észre. És valljuk be, elég valószínűtlen, hogy a gyártó ott kopogtatna minden ajtón, hogy ellenőrizze ki hallgatja a zenéket.

 


forrás:socialtimes.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott