• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 17 March 2015 00:00

Ingyenes lesz a Vodafon-nál a mobilos chat! #vodafone #chat #voip

A Vodafone feloldja a VoIP szolgáltatások korlátozását Április elsejétől a Vodafone Magyarország minden jelenleg forgalmazott, mobilinternet hozzáférést is tartalmazó lakossági előfizetéses csomagjában szabadon, korlátozás nélkül lehet használni VoIP, azaz internet protokoll alapú hang- és üzenetküldő alkalmazásokat a Vodafone 98,4%-os lefedettségű mobil szélessávú hálózatán.

Mi az a VoIP?

Az Internet Protokoll feletti hangátvitel – elterjedt nevén VoIP, Voice over IP vagy IP-telefónia – a távközlés egy olyan formája, ahol a beszélgetés nem a hagyományos telefonhálózaton, hanem az interneten vagy más, szintén IP-alapú adathálózaton folyik. Ez tehát azt is jelenti, hogy privát VoIP kiépítése minden további nélkül lehetséges egy helyi hálózaton.


A bejelentés a jelenlegi lakossági Go, Go+, valamint a Red csomagok előfizetőire, a MobilNet (Basic, M, L, XL) mobilinternetes adatcsomagok felhasználóira és az Üzleti Red, a Vállalkozói Fix és Osztható csomagok előfizetőire vonatkozik. Magyarországon a Vodafone vezette be elsőként a korlátlan hívás és SMS küldés lehetőségét, emlékeztetett Massidda. Mint mondta, a Vodafone most Magyarországon szintén az elsők között vezeti ki a VoIP korlátozást és teszi szabadon használhatóvá az internet alapú hanghívást illetve chat szolgáltatást kínáló alkalmazásokat. 



★ Follow Us! ★

  •  

A mobilinternet és az okostelefonok elterjedésével az internet alapú hanghívások, illetve chat szolgáltatások egyre népszerűbbek és a megbízható, nagy kapacitással és országos lefedettséggel rendelkező szélessávú mobiladat hálózatunk magas színvonalú ügyfélélményt tesz lehetővé a VOIP szolgáltatások használata esetén, mondta Diego Massidda. 

A Vodafone előfizetőinek mindezek mellett a rendelkezésükre áll a Vodafone saját, Vodafone Message+ nevű üzenetküldő alkalmazása is. A 2.3 vagy ennél frissebb verziójú Android operációs rendszeren elérhető Message+ alkalmazás képes a csoportos kommunikációra, a fényképek, zenék, videók, illetve földrajzi koordináták megosztására is. A Vodafone Message+ segítségével az üzenetek akkor is továbbításra kerülnek, ha partner nem Vodafone felhasználó, illetve ha épp nem érhető el. Az alkalmazás letölthető a Google Play alkalmazásboltból.

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott