• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Thursday, 15 March 2012 08:39

163 milliárd forint EU-s energetikai támogatás #KEOP

stopper

Március végére elkészül a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) energetikai akcióterve, amelyben 163 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre.

Az uniós szándékoknak megfelelően gyorsítanák és hatékonyabbá tennék a támogatások odaítélését és felhasználását. A magyar kormány ennek jegyében kérte, hogy - forintban számolva - 163 milliárd forintot átcsoportosíthasson a KEOP-on belül az energetikai támogatásokra.

A szakértők arra számítanak, hogy az Európai Bizottság hamarosan igent mond a magyar kérésre. A 163 milliárd forintra 2013. december 31-ig kellene kötelezettséget vállalni, a pénzügyi elszámolás határideje pedig 2015 vége. Ennek alapján már akár 2013 nyarán megkezdődhetne például iskolák energetikai felújítása.

Még folyik a konstrukció kidolgozása, de ez stratégia váltást is jelent: komplex pénzügyi csomagot vehetnének igénybe a nyertes pályázók. Ez különösen fontos a saját erő biztosításához, ami többek között az állami, illetve önkormányzati fejlesztések támogatásánál jelentett problémát.

A pályázni kívánó szervezetek, magányszemélyek részére szóló fontos tanács, hogy egy pályázat előkészítését időben, jóval a kiírást megelőzően meg kell kezdeni ahhoz, hogy a kész pályázati anyagot a megnyitáskor azonnal be lehessen nyújtani.

Olvasóink a pályázatokra vonatkozó kérdéseiket az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen vagy telefonon a +36 30 773 5513 számon tehetik fel.

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott