• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Saturday, 03 December 2011 00:00

Szülők és a facebook - Interneten a gyerekem!

family_computer

Nehéz az anyáknak a FacebookkalSok anya kíváncsi arra, hogy mit csinál a gyereke a Facebookon. Hol húzható meg egy egészséges határ? Egyáltalán mennyire kell korlátozni a gyereket a felhasználásban? Egyelőre kialakulóban vannak az efféle nevelési szokások.

 

Miközben az édesanyák 90%-a ismerőse a gyerekének a Facebookon, addig 46%-uk korlátozza a gyerek hozzáférését a profiljukhoz - állítja egy babamagazin felmérése. Azért azt tegyük hozzá, hogy gyakran a gyerek is korlátozza az anya hozzáférését.
A magazin által megírt arány jóval magasabb, mint a Kaplan felmérése, amelyben a válaszadó tiniknek csak a 65%-a mondta azt, hogy ismerősei a szülei a közösségi oldalon.

Vajon az édesanyáknak van idealizáltabb képük a valóságnál, vagy netán egy másik profillal követik a gyerekeket? Ezt nem lehet tudni, azonban a The Parenting Group szintén más eredményekre jutott kutatása során:


az anyák 33%-a megengedte, hogy a gyerek 12 évesen Facebook oldalt csináljon magának, annak ellenére, hogy a korhatár 13 év
azoknak az anyáknak, akik nem ismerőse Facebookon a gyereküknek 73%-a más valakiként ellenőrzi a gyerek oldalát
az anyák 77%-a ismerőse a gyerekének a Facebookon
87% korlátozza a gyerek facebookozását
52% maximum egy órát hagyja egy nap facebookozni a gyereket
30% csak a házi feladat megírása után engedi a facebookozást
20% csak felnőtt társaságában engedi a facebookozást.

Természetesen a legtöbb fiatal anya ma már rendelkezik okostelefonnal és azon keresztül tartja a kapcsolatot másokkal, azonban az még nem alakult ki egységesen, hogy a gyereket mikor ismertetik meg ezzel a világgal és mennyire tartják rajta a kezüket.

És még egy kis érdekesség:
az anyák 40%-a napi rendszerességgel megengedi a gyerekének, hogy játszon a telefonján
az anyák telefonján átlagosan 11 letöltött applikáció van, ebből négy a gyereküknek.

 

forrás: socailtimes.hu

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott