• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 13 June 2012 00:00

Sötét jövő vár az asztali PC-kre! - #Google nyilatkozat #informatika #John Herlihy

John_Herlihy




A Google Európai vezetője John Herlihy a Digital Landscapes konferencián azt nyilatkozta, hogy három éven belül az asztali PC-k irrelevánsak lesznek… 







power_button
A digitális eszközök világa folyamatosan és rendkívüli mértékben változik, melyet nehéz követni. Mára az asztali gépek eladási arányait felülmúlták a laptop-ok és ez feltehetően így is fog maradni. Emellett az is tény, hogy az okostelefonok egyre nagyobb arányú elterjedése is formálja a piacot. Azt azonban hogy az asztali PC-k irrelevánsak lesznek három éven belül kissé nehéz komolyan venni, még akkor is ha a Google egyik vezetője nyilatkozza.


A mobilok révén valóban sokkal szélesebb körben és egyre több helyen (már ha van lefedettség) érhető el az internet, és azon keresztül szinte bármilyen információ. Az asztali gépeket temetni vagy ilyen fél vállról leírni könnyelmü meggondolatlanság, hiszen számtalan esetben munka, vagy szórakozás, esetleg tanulás egyszerüen elképzelhetetlen egy néhány centis kijelzőn, melyhez pár aprócska gomb tartozik. Emllett persze ott a teljesítmény kérdése és a laptopok ugyan elképesztő mértékben fejlődtek és a Crysis is simán elfut egy akár 3 éves noteszgépen is, de az asztali gépek ennek többszörösét nyújtják.

 

                                                 tablet_screenshot_20110207213535_nfh

 

Ezzel együtt az asztali gépek szerepe is folyamatosan alakul és változik. A netbook platformokkal az otthoni vékony kliensek vagy nettop gépek hatalmas teret nyertek. Persze ezeknek a masináknak is megvannak a maguk erős korlátaik.  Eközben sokan inkább egy laptopon dolgoznak, mintsem asztali géppel, ami nem kompromisszum mentes döntés, még akkor sem ha jórészt Office alkalmazásokat használunk.

 

 

 

forrás: itextreme.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott