• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Friday, 28 October 2011 00:00

Jobb a Facebook, mint a TV

facebook-handy

A tinédzserek többet tévéznek mint korábban valaha, ennek ellenére a mobiltelefonjuk és az internetet hiányolnák a legjobban.A kutatás szerint a 12-15 év közötti fiatalok szemében már nem olyan nagy érték a televízió.

 

 

 

Tízből három tini azt állítja, hogy leginkább a mobiljuk hiányozna, ehhez képest 25 százalékuk az internetet és 18 százalékuk a tévét fájlalná, ha nem lenne.

Eközben a 15 évesek átlagos tévé előtt töltött ideje két órával lett magasabb 2007-hez képest, így több mint 17,5 órát nézik hetente. Egy harmaduk pedig olyan szolgáltatásokkal is él mint az iPlayer.

A kutatás szerint a 12-15 évesek 95%-ának van otthon internetes számítógépe vagy laptopja. Ez a szám tavaly még csak 89% volt, 2007-ben pedig 77%. Az előző évekhez hasonlóan háromnegyedük beregisztrált valamilyen közösségi hálózatra. Az okostelefon tulajdonosok számának növekedésével párhuzamosan egyre több gyerek használja a közösségi oldalakat telefonról, így például a 12-15 éveseknek a fele!

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a 11 éveseknek 68 %-a szinte naponta játszik valamilyen játékot rajta. Ez a szám tavaly még csak 59% volt. 

A gyerekek saját elmondásuk alapján tudják, hogyan kell biztonságosan internetezni, azonban minden ötödik 12-15 évesnek volt már negatív tapasztalata ezen a téren. Általában ez valamilyen pletykát takar, főleg a lányok körében. Eközben kisebb növekedés tapasztalható a gyerekek netezési szokása felett gyakorolt szülői felügyeletben. 

 

forrás: socialtimes.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott