• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Sunday, 05 February 2012 13:45

Facebook vajon így válaszol a Google-nak? #facebook #google

google_vs_facebook

Mark Zuckerberg megosztott egy fotót a Facebookon az íróasztaláról, azonban szemfüles rajongók azonnal kiszúrták, hogy a nála megnyitott oldalon valami más, mint ahogy már megszoktuk a Facebookot.


Mark Zuckerberg még múlt hét csütörtökön, egy nappal a tőzsdére lépés bejelentését követően, helyezett el egy fotót a Facebook oldalán, amely a közösségi oldal főhadiszállásán lévő íróasztalát mutatja. Meg van nyitva az oldala, a mellette fekvő papír pedig fókuszálásra bíztat. Elsőre azt gondolnánk, hogy ez egy egyszerű PR fogás. Ám sokan észre is vették, hogy valami más ezen az oldalon, mint az egyszerű mezei felhasználónál: a lap tetején egy hatalmas keresősáv látható. A mellette fekvő papír pedig fókuszálásra bíztat.

fb_2


A keresés terén mindig gyenge volt a Facebook, azonban a Microsoft befeketetése és a Binggel való szorosabb együttműködés révén úgy tűnik, hogy elindulhatnak a mélyebb közösségi kereső elindítása felé. A szükséges adataik megvannak hozzá...

Persze sok kérdés felmerül, lehet, hogy ez csak egy tesztverzió, sőt az is lehet, hogy a vezérigazgatónál egyszerűen más az elrendezése az oldalnak. Azonban logikus lépésnek tűnik a keresőre való ráerősítés, főleg miután a Google közösségivé tette keresőjét. Idővel majd kiderül. 





forrás: socialtimes.hu

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott