• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Sunday, 30 October 2011 16:29

Veszélyben a betegszállítás a gázolajárak miatt #uzemanyag #benzin #gazolaj #oil

betegszállítás




A gázolajár emelkedése és a jövedéki adó komoly költségnövekedést jelent a betegszállításban. Veszélyben a betegszállítás?




 

mentőkA Mentők és Betegszállítók Országos (MBOE) hétvégi taggyűlésén a tagszervezetek aggodalmukat fejezték ki, hogy a gázolajár és a jövedéki adó változások újabb komoly költségnövekedést jelentenek a betegszállításban. Az amúgy is alulfinanszírozott szervezetek így nem képesek a jelenlegi finanszírozási rendszerben, ezt a költségnövekedést az OEP finanszírozásból fedezni. Az MBOE ezért szakmai egyeztetést javasol a rendszer további zavartalan működése érdekében. Kezdeményezi, hogy az egészségügyi és a gazdasági tárca tegyen meg mindent annak érdekében, hogy biztosítsa a következő évi költségvetésben a gázolajár emelkedés kompenzációját. A szolgáltatás akadozása veszélyezteti ez egészségügyi ellátórendszert, hiszen az orvos – beteg találkozók mintegy 20 %-ban a betegszállítók közreműködésével jönnek létre.


Az elmúlt 3 hónapban az MBOE mint szakmai szervezet és az Országos Mentő Szolgálat (OMSZ) komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az egészségügyi tárca által kitűzött szakmai célok megvalósuljanak, növekedjen a hatékonyság és az áttekinthető működés. Az értékelt időszak elemzése alapján elmondható, hogy jelen célok részben megvalósultak. A rendszerben lévő további tartalékok feltárása csak további szoros együttműködés alapján lehetséges. Az MBOE, az OMSZ és az egészségügyi tárca között ezért a közeljövőben további szakmai egyeztetések lesznek - áll a közleményben.




forrás: objektivhir.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott