• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 25 January 2012 10:31

Tv2 Facebook baki #Tv2 #Facebook #troll #tv

TV2_logo


A Tv2-nél nagyobb cégek is belebuktak már abba, hogy azt hitték, a közösségi média az csak jópofizás, a tapsgéppel együtt örülő rajongók hada, meg egy rakás laza sajtóközlemény.





Az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenlítő blog megírta, hogy a Tv2 annyit tudott mondani az Educatio 2012 kiállításról, hogy a habos palacsinta fogyott a legjobban a rendezvényen. Pedig történt ott más is. Egyrészt jól fogyott a nutellás palacsinta, másrészt a Hallgatói Hálózat belefojtotta a szót Princzinger Péterbe, az Oktatási Hivatal elnökébe, akinek több tucat egyetemista olvasta a fejére a kormányzat felsőoktatási reformjainak hibáit. Ja, és amíg el nem felejtem, a standoknál humoros játékok várták az érdeklődő gimnazistákat, és a túrós, meg az ízes palacsinta is nagyon kelendő volt.

 

Lehet, hogy a Tv2 berezelt attól, hogy egy bokaficammal járó közúti baleset, meg az albínó jegesmedvék születéséről szóló hír közé bepréseljen egy kormányellenes demonstrációt is, vagy egyszerűen a riporter túl sokat állt sorba palacsintáért, a lényeg, hogy elszúrták. Nem számoltak be a valóban fontos hírről. A nézők pedig joggal lettek dühösek, főleg, hogy a Tv2 még mindig egy köztulajdonban lévő frekvencián sugározza az adását, és így nem csak a csöcs- és bulvárkvóta teljesítését kérhetjük számon rajta, de a híreket is.

A nép a csatorna Facebook-oldalán tombolta ki magát, miközben a cég közösségi médiával foglalkozó munkatársai a jól megérdemelt hétvégi pihenőjüket töltötték. Hiába ég a ház, a tűzoltóság szabadságolás miatt zárva. Kérjük tartsa a vonalat, hívása nagyon fontos a számunkra.
TV2

Aztán vasárnap végre kapcsolt valaki, és kezébe vette az ügyet. Válságkommunikáció? Heves elnézést kérés? Az ügy kivizsgálása? A nézők megnyugtatása? Egy frászt, egyszerűen törölték a dühös bejegyzéseket, aztán betiltották ezt az egész írogatást. Csak a kommentek maradtak. Ha nagyon tetszett a Jóban-rosszban, vagy imádja Claudiát, azt illedelmesen tessék beírni egy bejegyzés kommentjébe, aztán lehet haladni tovább. Lehet, hogy ez egy tévé, de nincs itt semmi látnivaló.

Pár héttel ezelőtt a Nescafé szintén meghátrált nyereményjátéka kapcsán, pedig még igazuk is volt.

A kérdés itt most az, hogy a Tv2 tényleg meg tudja-e oldani úgy a problémát, ha kussol. Ha csak annyit írnak a Facebookon, hogy “az utóbbi időben elszaporodott vállalhatatlan nyelvezetű, sokszor fake userek által írt kommentek elszaporodása miatt az oldalon a kommentelési lehetőséget határozatlan időre felfüggesztjük”.

 

 

 

forrás:comment.blog.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott