• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Sunday, 09 October 2011 09:57

Itt van az ősz, itt van újra...

osz


Itt van az ősz, itt van újra

S szép mint mindig én nekem

Tudja Isten mi okból,

szeretem, de szeretem...




autumn colors
Ilyenkor a természet új ruhát ölt. Gyönyörű rozsdabarna, aranysárga, piros, és egyéb tarka színekben pompázik a táj. Ha kinéztek az ablakon, láthatjátok, hogy szépen lassan a fák mind-mind lehullajtják a leveleiket, a járdák pedig megtelnek velük. Odafennt a nap sötét, szürke felhők mögé rejtőzik. Az ősz ezerszínű világa és csendes harmóniája megragadja lelkünket és képzeletünket. Rövidülnek a nappalok, és ködösödnek a reggelek. Ez az egyik leggyönyörűbb évszak az egészen biztos. Ám sajnos egyben a legcsapadékosabb legszelesebb is, amit nem mindannyian pártolunk!

Bizonyára mindenki számára ismerős : "Ha viszek magammal pulcsit, melegem van, ha nem viszek, akkor fázom..." :)

pocsolya
MIndenesetre beköszöntött az igazi ősz, a következő napokban már csak 10-15 fokra számíthatunk. Kezdődik a szeles, csapadékos, hűvös idő, elő a kézkrémekkel, ajakbalzsamokkal!

De ne sirassuk a nyarat, hiszen ez az évszak is kínál aprócska élvezeteket számunkra. Legnagyobb ajándéka minden kétséget kizáróan a bor. Nemhiába az egyik legfontosabb őszi gyümölcsünk a szőlő. Így tehát fesztiválokban, szüreti bálokban ezekben a hónapokban sem lesz hiány!És ne felejtsük el a diószezont semt, jön a sok diós sütemény, beigli, zserbó na meg a nehezen leadható plusz kilók... 

grapesbeigli

















forrás: yuppi.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott