• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Monday, 19 December 2011 21:29

Itt az új Magyar busz Győrből - Credo Econell - videóval

econell

Költségtakarékos  elővárosi autóbuszt fejlesztett ki a  Kravtex csoport, a Credo Econell 12 teljesen új konstrukció, kis súlya, hatékony  és környezetbarát motorja révén kevesebb üzemanyagot fogyaszt, így évente akár egymillió forinttal csökkenthető a üzemeltetés költsége az  elöregedett járművekéhez képest - mondta Krankovics  István ügyvezető igazgató  az új  gyártmány hétfői bemutatóján Győrött.

A teljes egészében magyar fejlesztésű járművet negyven fős mérnökcsapat tizenkét hónap alatt fejlesztette ki  - közölte  Szombath Imre főkonstruktőr.
Az Econell tizenkét méter hosszú, kétharmadrészt alacsonypadlós, klimatizált. Belső tere tágas, s a főkonstruktőr szerint Európában egyedülálló módon  tették alkalmassá kilencven utas befogadására  egyebek között az üzemanyagtartály-rendszer áthelyezésével. A mozgássérültek rokkantkocsival is fel tudnak szállni a  járműre.   A főegységek a motor kivételével Magyarországon készülnek,   a futóműveket  például a győri Rába szállítja. Árarányosan mindössze  tizenöt százalék az import az új konstrukcióban - hangzott el a bemutatón.

A Kravtex cégcsoport jelenleg  huszonnégy különböző  autóbusztípussal rendelkezik. Az idén mintegy nyolcvan járművet értékesít, s árbevétele várhatóan 8 százalékkal elmarad a tavalyi közel 7 milliárd forinttól - mondta Krankovics István az MTI érdeklődésére. A vállalkozás nyugat-európai gyártók számára vázelemeket, részegységeket értékesít,  s a cégcsoporthoz tartozó  Kühne Zrt. mezőgazdasági gépgyártásból származó forgalommal járul hozzá  az árbevételhez.

 


forrás:credobus.hu 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott