• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Friday, 17 February 2012 13:30

Itt a női #Facebook?! Téged már meghódított az új #közösségi_oldal? #pinterest #social_media

pinterest-cover-story

Mélyebbre ásunk a Pinterest működésében, nézzük, hogyan működik a magát rövid idő alatt a top10 közösségi oldal közé felküzdött hálózat. Az AppData adatai szerint a Pinterestet elsősorban a nők kedveleik, olyannyira, hogy a Facebook oldaluk rajongóinak 97%-a a gyengébb nem képviselője.



Egészen pontosan 10,4 millió regisztrált felhasználója van, 9 millió facebookos havi felhasználója, és napi 2 millió facebookos felhasználóval rendelkezik.

Pinnelj Te is: Follow Me on Pinterest


A Pinterest működését talán maga az alapító szavai írják le a legjobban. Ben Silbermann eljegyzési gyűrűt keresett, és a lehetséges ékszereket a elmentette és kitűzte a digitális faliújságra. Sőt esküvőjét is a Pinteresten tervezte meg, ugyanis a tetszetős dolgokat csoportosította és elmentette. A gyűjtőszenvedélyre alapoz az oldal.

Pinterest


"Az általad gyűjtött dolgok mondják el rólad a legtöbbet, és ezt az élményt szeretnénk online is megvalósítani" - mondta Silbermann.

Tehát röviden összefoglalva eszerint működik a Pinterest:
A felhasználók bármiről listákat hozhatnak létre és fotókkal tölthetik fel azokat. Követhetnek más felhasználókat és azoknak a listáit, illetve repinelhetnek konkrét fotókat. Így nagyon könnyedén állítható össze a saját könyvjelzőszerű lista. Szinte semmi szöveg, csak képek, így egyből a lényegre koncentrálhatnak a rohanó világ emberei.

pinterest_follow


Néhány fogalom:

Pinnek neveznek bármilyen képet, amit posztolni szeretnél. Rövid szöveges leírást is hozzáadhatsz ezekhez a fotókhoz.

Ha rátaláltál egy tetszetős pinre, akkor azt kihelyezheted az egyik tábládra. Ezeknek bármilyen nevet adhatsz mint például: Helyek, amik tetszenek, Ruhák, Sportfelszerelések.

Követheted valakinek az összes tábláját, de arra is lehetőség van, hogy csak egy-egy neked tetsző táblát kövess.

Bizonyára mindenkinek ismerősek azok a szavak, hogy reblog, retweet. A re-pin jelentése is ugyanez, tehát mások pinjének a továbbposztolását jelenti a saját tábládra.

Úgy mint a Facebookon, lájkolhatsz egy pint, ami aztán egy külön streamben fog feltűnni a profilodban. A lájkolást általában akkor használják, ha valakinek egyszerűen tetszik egy pin, de mégsem szeretné repinelni. Ez azért lehet, mert rendelkeznek megfelelő táblával vagy nem szeretnék olyan nyilvánossá tenni, mint amilyenek a re-pinek, hiszen azok például nagyban megjelenhetnek a Facebookon is, amennyiben erre igényt tartunk.

Pinnelj Te is: Follow Me on Pinterest

Ezeknek a funkcióknak köszönhetően a márkák körében is egyre elterjedtebbé kezd válni, és ezzel párhuzamosan a férfiak is megtalálják benne a maguk szórakozását, hiszen az intereneten lógok már szinte nem tudnak tizenöt percet anélkül eltölteni, hogy ne találkoznának a Pinteresttel.


forrás:socialtimes.hu 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott