• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 29 August 2012 00:00

Hatalmas Facebook fejlesztői központ épül

facebook

 

Bár a részvények zuhannak, a Facebook ezzel mit sem törődik, és terjeszkedik. A Guggenheim Múzeum tervezőjét, Frank Gehry-t kérték fel arra, hogy megalkossa fejlesztői központjukat, amit a Menlo Parkkal föld alatti alagút köt majd össze. 

 

 

 

2013 elején indul majd az építkezés, de a tervek már készen vannak. Gehry fákkal beültetett tetőket és a világ legnagyobb egyterű irodáját álmodta meg, ahol Zuckerberg szerint nagyon jól tudnak majd közösen ötletelni a dolgozók, de arra is gondoltak, hogy legyen helyük félrevonulni a gondolataikkal. Emellett pedig bármikor kiereszthetik a gőzt különböző játékgépekkel, vagy kényelmes fotelekben heverészve.

 

facebook_center

 

A Facebook vezetője elmondta azt is, hogy az épület kívülről úgy fog kinézni, mint egy domboldal, hiszen a tetőt fák és kertek borítják majd, hosszú ösvényekkel, melyek a központig is elérnek. A felszíni parkban olyan éttermekből vehetnek ebédet a dolgozók, melyekben sushit, vagy frissen grillezett húsokat szolgálnak fel.

 

Az új részlegben 3400 dolgozó végezheti majd a munkáját, Frank Gehry pedig, aki a bilboai Guggenheim Múzeumot, vagy a Walt Disnes Concert Hallt is tervezte Los Angelesben, folyamatosan együtt gondolkodik Zuckerberggel. A közös munkából pedig láthatóan egy nagyszerű építmény jön majd létre. 

 

Forrás: Social Times Hu, Facebook

 

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott