• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 07 February 2012 11:03

A történelem ismétli önmagát?!Az #rtlklub és a #Barátokközt a #Szomszédok nyomdokaiba lépett?!

bkztvsszomszd




Egy kisebb baki a Barátok Közt-ben!A kísértetiesen egyforma jelenetek vajon "lenyúlt" ötletek vagy csak a véletlen művei?







A történelem ismétli önmagát a magyar sorozatvilágban. Ugyanis szemtanúi lehettünk egy jelenetnek amelyben Hanna új számítógépéről hangzik el kissé nem reális információ. Valószínüleg a szövegíró abba nem gondolt bele, hogy olyan emberek is nézik a sorozatot akik esetleg tudják hogy az informatika világában pontosan mi - mit is jelent. "64 magos a procija és támogatja a 64megás ssd-t is!És minden program annyira gyorsan fut rajta..." Hát igen, tehát Klaudia egy egész szervert vásárolt Hannának, hiszen 64 magos procija a szervereknek van. Valamint "minden program olyan gyorsan fut rajta..." hát már az a kis kevés ami ráférne egy 64 megás ssd-re!:) Természetesen valószínüleg nem szegény Hanna a hibás, de azért a szövegírók kicsit jobban figyelhettek volna egy ilyen jelenet részleteire! 

Hasonló jelenetet láthattunk sok évvel ezelőtt a Szomszédok c. sorozatban is!Bár tekintve, hogy említett az 1990-es években játszódott, nem pedig 2012-ben, még nem annyira gáz bakinak számít.

A sorozat 301.-részében láthatjuk amint Vágási Feri gépe lefagy. Matyi játszani szeretni apja számítógépén, ám az lefagy. Vágási Feri megállapítja, hogy nincs mit tenni, szerelőhöz kell vinni. Hogy fokozza a jelenet fájdalmasságát, megérkezik Janka néni is, és hozzászól a komoly informatikai diskurzushoz...Ferinek vajon milyen csodagépe lehet, hogy 12 másodperc alatt bebootolt és Matyi már a játékot is elindította?? :)

Bár ez a jelenet inkább tekinthető mókásnak, mintsem gáz. Nosztalgiázás képpen sokan nevetnek rajta még ma is.

 




forrás:yuppi.hu 

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott