• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 29 November 2011 10:40

21. század slágerbüntetése - telefon elkobzás #mobil #21.század #slágerbüntetés #tini

mobile





A tinik legféltettebb kincse a mobiltelefonjuk, így nevelési céllal azt vonják meg tőlük a szülők. A fiatalok azonban cselesebbek, és kettőt vesznek maguknak...

 




Az angol tinik több mint 90%-a rendelkezik saját mobillal, ígyhát nem túl meglepő, hogy a háromnegyedük úgy véli, ez a legértékesebb vagyontárgyuk. Ezt szem előtt tartva, ha a szülők nevelő szándékkal büntetni akarnak, akkor már nem jó módszer a szobafogság vagy a zsebpénz megvonás...

A Telegraph közzétette a T-Mobile új tanulmányát, amelyben több mint 4000 szülő és tinédzser vett részt. Kiderült, hogy a 11-18 év közötti fiatalok egyhatodát a szülők telefon elkobzással büntetik, mert annak hiánya bántja őket a legjobban. Ez nem tűnik soknak, ám akár 80% is lehet azok közt, akiknek okostelefonjuk van.

children mobile

Okostelefonnal könnyebben tartják egymással a kapcsolatot a tinik. A felmérés szerint csupán a tinédzserek 15%-a mondta azt, hogy az elmúlt egy évben havonta egyszer elkobozták a telefonját, amelynek általában a túlköltekezés volt az oka. 
Azonban tévednek a szülők, ha azt gondolják, hogy ezzel valóban megregulázhatják gyermekeiket, ugyanis manapság nagyon olcsók a készülékek, és kiderült, hogy minden tizedik tinédzser megvásárolta már a második mobiltelefonját - anélkül, hogy erről tudnának a szülei. Így kijátszhatják a szülőt és soha nem kell nélkülözniük az eszközt.





forrás: socialtimes.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott