• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Sunday, 02 October 2011 08:37

Október első vasárnapja a gesztenye napja

gesztenye

Október 2-án, a Hősök teréről induló Budapest Maraton keretében kerül megrendezésre a XIV. Jótékony célú GESZTENYE NAP, mely keretében egészséges gesztenyés finomságot vásárolva segíthet bárki a rákos kisbetegek gyógyulásában. A gesztenye napon a minimális 250 forint adományért 5 db gesztenye rudit lehet kapni, és az összeget a gesztenyerudak gyártója teljes egészében a Bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonának juttatja el




gyógyszer

A Jótékony Célú Gesztenye Napon befolyt összeggel támogatni kívánt bakonyszűcsi, második otthonnak nevezett intézmény célkitűzése a testi-lelki megerősítésen, remény-nyújtáson túl, a beteg szociális beilleszkedésének minden oldalú támogatása. Az Otthonban a beteg gyermekek régebben gyógyult társaikkal nyaralhatnak együtt, eközben erőt meríthetnek tőlük, tapasztalatot szerezhetnek, felvértezhetik magukat a rájuk váró kihívásokkal szemben. De egész családokat is fogad az Otthon, annak érdekében, hogy a beteg családtag miatt felboruló családi egyensúly helyreállhasson ismét, visszatérhessen a normál kerékvágásba.

gesztenye

A Gesztenye Nap standját a célegyenes mellett lehet majd megtalálni a rendezvény ideje alatt, ahol minimum 250, a gyerekeknek adományozott forintért és a segítő szándékért cserébe 5db gesztenye rudit választhatunk a kedvenc ízünkben, legyen szó a házi meggydzsemes, kakaós, vagy tejes töltelékkel készült finomságról.

A gesztenye az egészséges táplálkozás legújabb trendjeinek kihagyhatatlan részévé vált. Antioxidáns-, magas vitamin- és nyersrosttartalma révén különösen kedvelt alapanyag azok számára, akik szem előtt tartják vitalitásukat. A gyümölcs “jó” szénhidrát tartalma miatt hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, így segít az ideális testsúly megtartásában. A tejszínhabos édesség kategóriából kilépve, a gasztronómia minden szegletét bejárva, semleges ízének köszönhetően a gesztenye kiváló alapanyag levesek, hús- és vadételek elkészítéséhez is.

A „Kiváló Magyar Élelmiszer” védjegyes minőségi gesztenyetermékek megalkotója, Schweickhardt György cukrászmester, így nyilatkozik a gesztenyéről és az akcióról: „A gesztenye, és így a mi gesztenyerudijaink is, egészséges energiával és számos vitaminnal látják el az emberi szervezetet, amelyek a sportolók és a gyógyulni akaró gyerekek számára is elengedhetetlenek. Emellett nagyon finomak. A jótékonysági akciónk nemcsak a Budapest Maraton ideje alatt tart, hanem online is folytatjuk egészen október 15-ig, Gesztenye Marci közösségi oldalán.”

forrás: objektivhir.hu 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott