• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Friday, 30 December 2011 11:20

Új viziközlekedési törvény 2012 #balaton @balaton @magyar_tenger

vizikzlekeds_balaton




A január elsején életbe lépő új viziközlekedési törvényben lévő változásokat Kenyeres Márta hajózási üzemeltetési vezető ismerteti.

A legjelentősebb rész szerintem a gazdasági célú hajózási tevékenységeket végzőket érinti. Erre nem térnék ki részletesen. Akad még változás a vizi rendezvény lebonyolítók számára és van néhány érdekesség is. A változás nem sok, inkább a törvény több, mint 200 oldala volt rémisztő első nézésre.

A balatoni vitorlázókra vonatkozó változások a következők:
A kishajó fogalom meghatározásában pontosították, hogy a hajóhosszba sem a kormány sem az orrsudár nem számít bele. A kishajók kötelezően előírt okmányai közé sorolja a jogszabály a hajóbizonyítványt, ami vagy elírás, vagy a jövőben nem hajólevelünk lesz. Régi rendelkezés, hogy a gázüzemű készülékkel felszerelt hajónak a készülék bizonylatait és a felülvizsgálat igazolását is a hajón kell tartania.

 vizikzl_2_balaton

A kishajó kötelező felszerelése kiegészül egy db megfelelő evezővel. Vajon milyen hosszú egy 50 lábas hajónak megfelelő evező, ami leér a vízre és hatékonyan hajtani is tudom vele a hajót?

Ha versenycsónakot nem versenyzés céljából vesznek igénybe, a biztonsági távolság és az alapfelszerelés tekintetében az egyéb csónakra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. (edzés teljes kötelező felszereléssel?)

 Vet fel még néhány kérdést az új viziközlekedési törvény. Lényeges változás a gazdasági hajózást végzőket, charterezőket, versenyrendezőket érinti. Mondta el Kenyeres Márta hajózási üzemeltetési vezető.

 

forrás: balaton.vehir.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott