• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Monday, 19 March 2012 17:43

Sándor-József-Benedek, meghozták a meleget!Jól sikerült a #hosszú_hétvége! #balaton #balatonfured

bfured_hetvege




A hosszú hétvégén 90-100 százalékos előszezoni telítettséggel működtek a balatoni szállodák. A kellemes kora tavaszi idő, és a négynapos hétvége szokatlan tömegeket vonzott a Balatonra, aminek köszönhetően sok, télre bezárt szolgáltató is kinyitott.




Balatonfüreden nyári napokat idéző tömeg sétált, ami ugyan az éttermeknek nem hozott nagy fellendülést, de a szállodákat megtöltötte. Fantasztikusan sikerült, száz százalékos telítettséget hozott az elmúlt négy nap, bár a hosszú hétvégéken a korábbi években is kiemelkedő volt a forgalom. A hotel tulajdonosok remélik, hogy a fordulat tartós lesz az idei előszezonban. 

fured_hosszuhetvege

Kiss Sándor a balafonfüredi három csillagos Astoria Hotel ügyvezetője arról számolt be, hogy többségében csak péntektől, két éjszakára érkeztek vendégek a szállodába, de akkor teljesen megtöltötték, egy sportrendezvénynek és egy konferenciának is köszönhetően. A forgalom az év elején nagyon gyengén alakult, majd februárban a tó befagyása hozott némi fellendülést, és azóta céges rendezvényekkel igyekeztek a mutatókon javítani.   

A déli parton, a siófoki 750 férőhelyes, négycsillagos Hotel Azúr a hosszúhétvége 3 éjszakáján átlagosan 90 százalékos telítettséggel üzemelt, zömmel magyar vendégeknek köszönhetően - Sternócky Balázs marketingigazgató beszámolója szerint. A hosszú hétvégék a korábbi években is hasonlóan jó eredményt hoztak, és erős forgalomra számítanak húsvétkor is. Az Azúr vendégkörét elsősorban nem a térség programjai, hanem a szálloda wellness-, valamint animációs szolgáltatásai, sporteszköz kölcsönzése és bowling pályája vonzza - tette hozzá.    

Az év eleji jelentős forgalom visszaesés után közel 90 százalékos telítettséget hozott a hosszú hétvége a balatonszemesi három csillagos Szindbád Hotel számára - Kucserák Attila ügyvezető tájékoztatása szerint. Mint kifejtette, a siker nem volt teljes, mert a magyar vendégkör - híven az átalakult üdülési szokásokhoz - zömmel csak kettő és nem három éjszakára maradt a hotelben. Mivel a környéken ilyenkor még nincsenek programok, a vendégek alapvetően a szálloda wellness részlegét használták, animációs programokon vettek részt, vagy a környéken sétáltak és kirándultak.

A hivatalos balatoni hajózási szezon a menetrendszerinti járatokkal mindig húsvét nagyszombatján indul, ami idén április 7-re esik. A hajózási cég két hajóját előkészítette, hogy már a négynapos ünnep alatt is sétahajózási lehetőséget biztosítson a Balatonhoz érkezőknek. Szezonkezdés előtti sétahajójáratok indultak hétvégén Siófokról és Balatonfüredről.

 

 

 

forrás: mti.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott