• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 20 May 2015 00:00

Balatonfüredi Tagore sétány képgalléria #balaton #balatonfured

Szalagszerűen futó sétautak, ovális alakú új terek, a táj lankáit idéző parti szinteltolások, intimebb hangulatú parkok és maga a veretes sétány. Az utolsó simításokat végzik a Tagore sétányon.

Végéhez közeledik a Tagore sétány rehabilitációja. Új, izgalmas terek, megemelt dombrész, imponáló balatoni kilátással, hullámzó sétautak, szemlélődésre alkalmas eldugottabb részek, és egy igazi élményhely, az egykori Fürdőház helyéről induló fastég, amelyet azonnal birtokba vettek a látogatók, ahogy a nád ölelésében lévő kisebb stéget is. Wallner Krisztina táj- és kertépítésszel jártuk körbe a sétányt.



Kövesd a Balatont!

  •  


A hely szelleméről
- A sétánynak egészen különös hangulata van, szinte letaglózza az embert az az energia, ami itt árad a környezetből. Nekem ehhez az élményhez szervesen hozzátartozik a Tihanyi-félsziget és az apátság látványa, ami a kereszténységet, az ember jelenlétét szimbolizálja. A vízen lévő vitorlások is fontosak, minden egyes árboc számomra a természet és az ember harmóniáját jelenti. Füreden meghatározó a magas színvonalú épített örökség is. Ezt a meglévő harmóniát kell megőriznünk és erősítenünk a lehető legtermészetesebb módon. Ez az organikus tájépítészet, amikor az általunk alakított szabad terek a tájjal, az ember által alakított természettel összhangban vannak, a hely gondolatisága erős és a felhasznált anyagok is a tájra jellemzőek - fogalmazott a balatonfured.hu kérdésére Wallner Krisztina.

Fotógaléria a Tagore sétányról

Tagore setany balatonfured

A változásokról
- A két új stég kitágítja a teret, új kapcsolatot teremt a vízzel, és általuk oldódik a sétány zsúfoltsága. A korábbi padokat és kandellábereket lecseréltük, mert múlt század elejét stilizáló, rossz utánzatok voltak, azt szeretnénk, hogy a figyelem valóban a sétányra, az innen feltáruló panorámára, a vízre irányuljon. A Balatont lehatároló alumínium láncot és oszlopokat a nyolcvanas években helyezték ki, semmilyen történeti értékkel nem rendelkeztek, örökségvédelmi felügyelői egyetértéssel bontottuk el. Ki akartuk nyitni a látványt, a vizet közelebb hozni, minél természetesebb közeget alkotva, mint ahogy ezt megtettük már néhány évvel ezelőtt a Vitorlás téri stéggel is.



★ Follow Us! ★

  •  

Additional Info

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott