• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Tuesday, 19 June 2012 17:34

#Kulturális_komplexum épül #Dubaiban - #Dubai_Modern_Art_Museum & #Opera_House_District

dubai_muzeum_ltvnyterv





A Burj Khalifa szomszédságában építik fel Dubai legújabb kulturális komplexumát, a Dubai Modern Art Museum & Opera House District-et.







Shaikh Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke, valamint Dubai miniszterelnöke és uralkodója március 21-én jelentette be, hogy Dubai Modern Art Museum & Opera House District néven kulturális negyed kialakítása vette kezdetét a városban. A komplexum Dubai szívében, a Burj Khalifa közelében kerül kialakításra. A kulturális negyed egy operaháznak, számos modern művészeti galériának, két hotelnek, lakóapartmanoknak és dizájnstúdióknak ad otthont. A kivitelezés megkezdésének időpontjával kapcsolatban egyelőre nincs konkrét dátum kitűzve, da várhatóan hamarosan megkezdődnek a munkák.

                          dubai2
                           

Shaikh Mohammad Bin Rashid Al Maktoum a projektnyitó rendezvényen elmondta, hogy egy nemzet karakterét és egyéniségét a kulturális intézmények nagyban meghatározzák. Az uralkodó hozzátette, hogy a Dubai Modern Art Museum & Opera House District felépülésével a város jelentős lépést tesz afelé, hogy a kultúra és a művészet terén is Dubai egy virágzó hellyé váljon.



forrás: dubaiutak.com