• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Thursday, 04 October 2012 00:00

A Faceboss Moszkvában járt! #Zuckerberg #oroszorszag #facebook #reklam

zuckerberg





A Facebook főnöke Moszkvában járt, Medvegyevvel találkozott, és a Vörös téren fotózkodott, mint egy turista. Természetesen ennél komolyabb dolgokról is szólt a látogatás: erősíteni kell a Facebook szerepét Oroszországban.
 

 

 

Mark Zuckerberg életében először járt az orosz fővárosban, ezért nem sajnálta idejét, rögtön fotózkodnia kellet a Vörös téren, mint egy rendes amerikai turistának, és ahhoz méltóan egy McDonalds-ban fogyasztotta el ebédjét is. Természetesen nem csak ennyiből állt a Facebook főnökének kiruccanása Moszkvába: találkozott Dmitrij Medvegyevvel, és az orosz innováció két kulcsemberével, Arkady Dvorkovich-csal és Vladislav Surkovval. A beszélgetéstől Oroszország a technológia fejlődés felgyorsulását, Zuckerberg pedig a Facebook piaci helyzetének helyi erősődését várja.

 

zuckerberg01

 

Az oroszok számára nagyon fontos, hogy egyre előkelőbb helyet foglaljanak el az internet, a technológia világában. Nagyszerű szakembereik vannak, akikre fáj a külföldi óriáscégek foga, és hatalmas orosz platformok, mint a Mail.ru, vagy a VKontakte szolgálják ki a helyi felhasználókat. Ugyankkor ott a Skolkovo innovációs központ is, amit a Szilícium-völgyhöz hasonlítanak. Dmitrij Medvegyev pedig előszeretettel reklámozza mennyire képben van technikai téren, iPadet használ és Twitterezik is, aminek ugyan nem mindig van pozitív visszhangja a külföldi sajtóban. Az alap tehát megvan az országban, de erősíteni akarják az innovációt, és egy ilyen találkozás lendíthet ezen. Ezért fontos számukra Zuckerberg látogatása, akivel együttműködést sürgetnének a skolkovoi központtal.

A Facebook főnökének ugyanakkor szintén haszna van a látogatásból, amivel nyomatékosítható a legnagyobb közösségi oldal jelenléte az országban. Oroszország ugyanis egyike azoknak a területeknek a világon, ahol nem a Facebook a legfontosabb közösségi oldal. Itt ugyanis az említett VKontakte a piacvezető, aminek 27 éves alapítóját, Pavel Durovot az orosz Zuckerbergnek is nevezik. A VKontakte orosz nyelvű, a helyi felhasználókat célozza meg, nekik szánt szolgáltatásokkal, nem könnyű lekörözni. A Facebooknak Oroszországban 6.694.340 felhasználója van, ami a lakosságnak mindössze a 4,70%-a.

Természetesen nem mindenki örült annak, hogy a Faceboss Oroszországba látogatott. Egyesek attól félnek, hogy Zuckerberg nem csak reklámozni jött ide, fontos szakembereket csábíthat el az országból, ahogyan erre számítanak más nagy nemzetközi cégektől is. A VKontakte és a Mail.ru is megerősítette, hogy a Facebook tett már lépéseket annak érdekében hogy megszerezze dolgozóikat.
Meg kell még említenünk azt is, hogy bár Zuckerberg először van Oroszországban, vannak jelentős orosz kapcsolatai. A Facebookban ugyanis legalább 5%-os részesedése van az orosz DST Glabal-nak, mely egyik fő tulajdonosa Alisher Usmanov.

 

 

 

forrás:socialtimes.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott