• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Thursday, 17 May 2012 11:05

#Magyarország rendezi a 2013-as #jégkorong-vb-t! #világbajnokság #sport

icehockey



A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (IIHF) csütörtökön Helsinkiben döntött arról, hogy a budapesti Papp László Sportaréna adhat otthont a tornának 2013. április 14. és 20. között. Az IIHF hivatalosan pénteken jelenti be a budapesti rendezést.   






A magyar válogatott a japán, a brit és a dél-koreai együttessel, valamint a jelenleg zajló elit-vb két kiesőjével, az olasz és a kazah csapattal szerepel majd egy csoportban. A torna első két helyezettje jut fel a 2014-es elit-vb-re. Közleményében az MJSZ jelzi: nem mindennapi sportdiplomáciai bravúr, hogy 2011 után ismét Budapest lehet a házigazdája a divízió I-es tornának.    




magyar_jegkorong_szovetseg
"Pályázati anyagunk – benne a kampányfilmmel és az esemény logójával – elsöprő sikert aratott a finn fővárosban, ennek köszönhetően már az eredetileg kiírt döntés előtt egy nappal, csütörtökön hazánknak ítélték a rendezési jogot" - áll a közleményben. Magyarország eddig négy divízió I-es vb-t rendezett: 2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros közösen, 2003-ban és 2011-ben Budapest, 2005-ben pedig Debrecen volt a házigazda. A felnőttek mezőnyén túl az utánpótlás korosztályok, illetve a női világbajnokságok egyes helyszíneiről is határozat született Helsinkiben.


Már tudni lehet, hogy a magyarokat érintő seregszemlék közül az ifjúsági (U18) korcsoport küzdelmét – divízió II/A – az észtországi Tallinn rendezi meg 2013. március 17. és 23. között. A női U18-as együttes - története során először - a legmagasabb osztályban szerepelhet 2012 decemberében, méghozzá a finnországi Vierumäkiban. Ezen felül a felnőtt nők érdekeltek a 2014-es szocsi olimpia selejtezőjében, melynek a spanyolországi Barcelona lesz a házigazdája 2012 őszén. Ott a dán, a horvát és a spanyol válogatott lesz az ellenfél.




forrás:mti.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott