• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Monday, 07 May 2012 08:38

#Érettségi : #Karinthy, #Arany és #Camus az idei #magyartételek között

1908804

Rendben megkezdődtek a magyar írásbeli vizsgák hétfő reggel, problémáról sehonnan nem érkezett jelzés. Karinthy Frigyes két karcolatának összehasonlító elemzése, Arany János Tetemre hívás című művének elemzése és egy Camus-mű alapján a heroikus életfelfogásról szóló érvelés közül választhattak a diákok a középszintű magyarérettségin.



Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című karcolatfüzérének két része - A jó tanuló felel és A rossz tanuló felel - az összehasonlító elemzés alapja, míg az érveléses feladathoz kapcsolódó idézet Camus Pestis című regénye. Utóbbi feladatban irodalmi példák segítségével kell érvelni a heroikus életérzés mellett vagy ellen.

sleep


Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a középszintű írásbeli 240 percig tart, ezalatt a diákoknak két feladatlapot kell megoldaniuk, a szövegértési feladatlapra 60 perc, a szövegalkotási feladatlapra pedig 180 perc áll a rendelkezésre. A diákok először a szövegértési feladatlapot oldják meg, és csak ennek az összegyűjtése után kezdhetik meg a szövegalkotási feladatlap megoldását.

A vizsgák kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak.

forrás:mti.hu

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott