• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 18 January 2012 21:53

NABI-buszok újra gyártósoron #NABI #busz #kaposvár

nabi_busz




Csaknem egyéves kényszerszünet után márciusban folytatódhat a NABI buszok gyártása a kaposvári gyárban. Várhatóan 100 dolgozóval kezdik újra a termelést, s többnyire azokat várják vissza, akiket a gyártás szüneteltetése miatt el kellett küldeni. 





A NABI (North American Bus Industries) a világ egyik vezető tömegközlekedési autóbuszgyártója. Az 1992-ben alapított vállalat gyökerei a hetvenes évekig nyúlnak vissza. A NABI Magyarországon belül Kaposváron és Budapesten működtet buszkarosszéria-gyártó és -összeszerelő üzemeket. A NABI fennállásának minden évében új fejlesztéseket, új típusokat mutatott be, melynek köszönhetően több, mint 8000 autóbuszt értékesített.
nabi_busz_2

A NABI az Ikarus 416 és 436 autóbuszok licenszének tulajdonosa, és a 90-es években ezek alapjain fejlesztette tovább modellpalettáját. A cég 1995-től 3D számítógépes tervezési megoldásokat alkalmaz.2001-ben, Széchenyi–terv keretén belül, zöldmezős beruházásként felépült a NABI kaposvári gyára, ahol a világon egyedülálló kompozit autóbuszok készülnek.





forrás:nabi.hu 

 

 

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott