• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 29 April 2015 00:00

Drónok a környezetvédelemért #drone #forest

A drón egy pilóta nélküli repülőgép, mely ön- vagy távvezérléssel rendelkezik, emiatt nincs szükség pilótára. Így a mérete jelentősen csökkenthető, valamint a vele elvégezhető feladatok tárhaza is igen bő.

A közelmúltban a legtöbben az amerikai Fehér Ház területén belül leszállt, vagy épp egy futballmérkőzést félbeszakító felhasználásáról hallhattak, azonban számos hasznos feladatra is alkalmas.



★ Follow Us! ★

  •  

Bizonyára mindenkinek van számos emléke az elmúlt 5-10 szeszélyes időjárásáról, és annak következményeiről. Hóvihartól, hótorlaszok miatt lezárt utak és autópályák, külvilágtól elzárt falvak, zivataroktól, orkán erejű szelektől meggyengült és kidőlt távvezetékek és villanyoszlopok, áradások hatására körülvett területek. A felderítésben, a helyzet feltérképezésében számos esetben drónokat hívtak segítségül. Hóviharok, zivatarok esetén az érintett terület gyakran földi járművekkel megközelíthetetlen, azonban szükség van egy helyzetképre, állapotfelmérésre a szolgáltatóknak. Ilyenkor kamerákkal felszerelt távműködtetésű repülőket, vagy helikoptereket használnak, melyek segítségével fel lehet mérni a károkat a távolból is.

A legújabb irányvonal erdők telepítésére is használna drónokat, melyek segítségével pontosan, akár megközelíthetetlen helyeken is el tudják szórni a magokat, ráadásul jóval nagyobb mennyiségben, mint kézi ültetés esetén, nem is beszélve az emberi erőforrásról. A gép felméri a terep mely része alkalmas erdő telepítésére, majd egy magokkal és növekedést serkentő anyagokkal töltött lövedéket lő ki a talajba.

Az új fejlesztésű eszközök kiválóan beilleszthetőek a legtöbb rendszerbe, leegyszerűsítve a folyamatot, gyakran nagy mennyiségű erőforrást felszabadítva.

Magyar Norbert

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott