• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Wednesday, 26 November 2014 00:00

Óévbúcsúztató a Balatonon #balaton #vitorlás

Őszintén remélik a szervezők, hogy a múlt évhez hasonlóan az idén is remek időben rendezhetik meg a II. Szilveszteri Porsche M5 – Audi Regattát

Immár második alkalommal rendezi meg december 31-én a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub a II. Szilveszteri Porsche M5 – Audi Regattát. A nem mindennapi óévbúcsúztatón a versenyzők valamennyien a Bavaria Cruiser 32 Avantgarde típusú hajókkal szállnak vízre. Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője elárulta, azt szeretnék, ha a rendezvényből hagyomány válna, és a vitorlázás szerelmesei, valamint az érdeklődők remekül érezzék magukat az év utolsó napján, mert a rendezvény szervezői olyan programokat állítottak össze vízen és szárazföldön, hogy mindenki számára szép emlék maradjon.

Úgy tűnik, a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői álma immár végleg valósággá válik, és a tavalyi sikeres debütálást követően idén is megrendezik a II. Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regatta Vitorlásversenyt. A meglehetősen egyedi óévbúcsúztatón azonban nemcsak azoknak szeretnének örök emléket adó programot biztosítani, akik hajóra szállva, a Balaton hullámai között töltik 2014 utolsó napjának több óráját, hanem azoknak is, akik a partról követik majd ezt az egyedülálló versenyt.

„A BL Bavaria Yachtclub idén is nagyszabású szilveszteri bulival és egy egyedülálló vitorlás versennyel búcsúztatja az évet. Számtalan programmal és meglepetéssel kedveskedünk vendégeinknek. Már december 30-án, kedden interaktív vacsora színházzal, pörkölt- és forralt bor főzőversennyel, szauna szeánszokkal várjuk kedves látogatóinkat, míg szerdán, december 31-én pedig újra megrendezésre kerül a  II. Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regatta Vitorlásverseny,  mégpedig egyforma, Bavaria Cruiser 32 Avantgarde vitorlás hajókkal. A gyermekeket külön játszóteremmel, mozival és óvónővel várjuk, hogy a szülők is ki tudjanak kapcsolódni” – árulta el a programokért felelős Tóth Balázs.
 
A rendezvény védnöki tisztét ezúttal is Kenéz István, Balatonlelle polgármestere, valamint Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarország Szakszolgálata Egyesületének elnöke látja el. Az idei évben egy médiahajó is versenybe száll, sőt, később nyilvánosságra kerülő nevekkel ismert sportolókkal is nekivág egy vitorlás a távnak, hogy az év utolsó napján is a győzelemért hajtsanak. Egy hajón minimum 7 fős, maximum 10 fős csapatok versenyezhetnek. 

„A versenyen minden, legalább egy érvényes hajóvezetői engedéllyel rendelkező kormányos, illetve csapat indulhat, MVSZ Egyesületi Tagsági Könyvre, az úgynevezett kékkönyvre ezúttal sem lesz szükség. Természetesen idén is szeretnénk segíteni a Vízimentők Magyarország Szakszolgálata Egyesületének munkáját, így a nevezési díjak egy jelentős részét átutaljuk a számukra” – jelentette ki Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője.

A verseny maga selejtezőkkel kezdődik, ahonnan többkörös futam után az első két hajó egyenes ágon jut be a nagydöntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatják. A II. Szilveszteri Porsche M5 - Audi Regatta vízi biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felügyeli. Hogy a családtagok se unatkozzanak, a versenysátorban és az étteremben is on-line, a Snewisport közvetítésével élőben követhetőek a versenyben lévő hajók.
A belépés a BL Bavaria Yacht Clubba a verseny ideje alatt a nézők és az érdeklődők számára ingyenes. Ráadásul attól még, hogy valaki nem szeretne a vitorlásversenyen indulni, még az egyéb megmérettetésekbe, mint például a főzőverseny, nyugodtan benevezhet.

Részletes program

2014. december 30., Kedd
Egész nap
Pörkölt- és forralt bor főzőverseny
Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
Szauna szeánszok
15:00–20:00 Nevezés, regisztráció
12:00-15:00 Edzés 2 hajóval a II. Szilveszteri Regattára – csak az előnevezett csapatok számára!
Este: Gyilkosság a Vacsorán- interaktív vacsora színház

2014. december 31., Szerda
Játszóház és gyermekmegőrző mozival
Csocsó és squash bajnokság
07:00–08:45 Nevezés, regisztráció
08:45 Kormányos értekezlet
09:15 Kihajózás
10:00 Első rajt
16:30 Befutási szintidő
17:00 Eredményhirdetés, díjkiosztó

Additional Info

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott