• BS
  • UBER FreeRide
  • gplus2
  • facebook
  • rss
Sunday, 31 May 2015 00:00

Kinyitottak a balatonfüredi strandok #balaton #strand #balatonfüred

Kinyitott a város két strandja. Az Esterházyra és a Kisfaludyra is a tavalyi árakon lehet belépni, utóbbin maradt a füredi lakosoknak szóló 500 forintos, kedvezményes, éves bérlet.

Mindkét strandon feltöltötték a lidók talaját, mintegy kétszáz tonna homokot használtak fel erre, és kicserélték a játszóterek homokját is. Az Esterházy strand Tagore sétányra néző üzletei egységes teraszt kaptak, itt megoldották az évtizedek óta problémát okozó csapadékvíz elvezetést is. A helyiek körében igen népszerű Kisfaludy strandon parkosítás, füvesítés történt és külön gondot fordítottak a parkolás biztosítására.



Kövesd a Balatont!

  •  


- Az aszfaltos burkolatú parkoló mintegy 450 autónak biztosít helyet, ez a főszezonban nem elég, ezért igyekeztünk minél több területet bevonni a parkolásba. Erre az évre kibéreltük azt a területet, ahol a vendégcirkusz szokott letelepedni, ez az ingatlan egész évben nyitva lesz az autóval érkezők előtt, itt 400-500 parkolóhely van, további területek bevonásával összességében mintegy 1500 ingyenes parkolóhely áll rendelkezésére a strandra látogató fürdőzőknek - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Ágoston Ferenc, a strandok üzemeltetési vezetője.

Június 20-ig a tavalyi árakon lehet látogatni a strandokat, a Kisfaludyn megmarad a füredi lakosok számára kedvezményes 500 forintos bérlet. Várhatóan a főszezonban sem emelkednek majd a belépők árai. Az Esterházyn 980 forint egy felnőtt és 590 forint a gyermek jegy, a Kisfaludyn ugyanez 680-, illetve 430 forintba kerül. A vízszint illetve a víz minősége ezúttal is kitűnő.

{youtube}Or4F6CvjYe8{/youtube}

Az eddig megszokott szolgáltatások mindkét strandon üzemelnek majd, így egyebek mellett élményfürdő, gyerek élménymedence, vízi sportfelszerelések, ingyen vízicsúszda, minigolf pálya, strandkönyvtár valamint ingyenes Wifi várja a látogatókat.
2000-óta a fenntartó Probio Zrt. több száz millió forintot költött a két strandra, a fejlesztések elsősorban azt szolgálták, hogy a városi strandok továbbra is lépéselőnyben legyenek a térség fürdőihez képest. Két éve kikotorták és homokkal feltöltötték a strandok elhínarasodott és iszaposodott medrét, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa, így igazán komfortosan lehet fürdőzni mindkét strandon.



★ Follow Us! ★

  •  

Additional Info

Festival

Recommended by yuppi.hu

Legtöbbet olvasott